× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Rozbehnutých „corgoňov“ pohostia Spišiaci, „vojaci“ si po nevydarenom týždni zmerajú sily s „býkmi“


28.01.2022

Už o pár chvíľ fanúšikovia v Trenčíne, Spišskej Novej Vsi a Poprade opätovne zasadnú na tribúny, aby podporili svoje tímy v nadchádzajúcich troch napínavých dueloch. Pandémia tentoraz vyradila z hry „belasých“, „rytierov“, „líšky“ a dokonca aj „koňare“ a preto budeme dnes znovu svedkami z pôvodne plánovaných šiestich zápasov iba polovice. Popradčania privítajú na domácom klzisku rozbehnutých Liptákov, „corgoni“ vycestujú na Spiš a „vojaci“ si doma pokúsia napraviť chuť na novozámockých „býkoch“.

„Vojaci“ si po nevydarenom týždni zmerajú sily s „býkmi“

Hráči spod hradu Matúša Čáka nám v priebehu aktuálneho ročníka predvádzajú veľmi rozpačité výkony. No do tohto zápasu vstupujú po veľmi nevydarenom týždni, kedy v oboch vzájomných zápasoch s „corgoňmi“ ťahali za kratší koniec a rovnako si doma nevedeli poradiť ani s „oceliarmi“.  Novozámčanom posledný zápas proti úradujúcemu majstrovi nevyšiel aj napriek výbornému výkonu a oba tímy tak dnes budú nastupovať na ľad s chuťou sa opäť naladiť na víťaznú vlnu. Z troch vzájomných duelov majú lepšiu bilanciu hostia, ktorí dokázali Trenčanov poraziť hneď dvakrát. „Vojaci“ sa už v tomto zápase nebudú môcť spoľahnúť na Pierra Crinona, ktorý po vzájomnej dohode odchádza z Trenčína do francúzskeho Grenoble. Okrem toho sa Trenčania dohodli s prvoligovým Spartakom Dubnica na výmene niektorých hráčov. Do Dubnice tak odišiel Enrik Švec a Šimon Beták. Opačným smerom putoval skúsený útočník Peter Sojčík, ktorý už v Trenčíne v rámci výpomoci odohral v tejto sezóne štyri zápasy bez bodového zisku. Z pohľadu priebežného poradia uvidíme duel tímov zo spodnej časti tabuľky teda presnejšie z desiateho a jedenásteho priebežného umiestnenia. No napriek tomu očakávame zápas, v ktorom rozhodne nebude núdza o zaujímavé hokejové momenty.

Rozbehnutých „corgoňov“ pohostia Spišiaci

Hokejisti spod Zobora budú na dnešný zápas naskakovať vo veľmi dobrej nálade, vzhľadom na fakt, že si z minulého týždňa odniesli plný počet bodov. Postupne zvalcovali Poprad a v oboch vzájomných zápasoch rovnako tak aj Trenčín. Dnes ich však opäť nebude čakať ľahký súper. Spišiaci budú na tento duel  istotne nastupovať hladní po víťazstve, ktoré im o vlások uniklo pod Urpínom. Z doterajších troch vzájomných stretnutí majú Nitrania lepšie skóre, keďže sa im podarilo poraziť  „rysov“ až dvakrát. Z pohľadu priebežného poradia nás bude čakať na východe  súboj šiesteho s tretím. Obom mužstvám tento zápas môže výrazne pomôcť stúpať tabuľkou smerom nahor. Najmä však Spišiakom, ktorí strácajú na piatych „oceliarov“ iba tri body, preto očakávame kvalitný duel, v ktorom nebude o ničom rozhodnuté až do samého konca.

Liptáci sa pokúsia v Poprade nadviazať na víťazstvo z Prešova

Ako už bolo mnohokrát avizované, hokejistom z Liptovského Mikuláša aktuálna sezóna veľmi nevychádza, keďže sa stále nevedia odraziť z priebežne poslednej priečky v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže. Na tento zápas však budú Liptáci nastupovať  v dobrej nálade z predchádzajúceho zápasu v Prešove, ktorým sa im podarilo po dlhom čase pretrhnúť negatívnu sériu prehier. No napriek tomu, ich v Poprade čaká veľmi silný, no nie neprekonateľný súper, čomu nasvedčuje aj fakt, že z troch vzájomných zápasov vyšli „kamzíci“ dvakrát víťazne. Posledné víťazstvo na úkor Popradčanov si Liptáci pripísali začiatkom decembra, kedy podtatranský celok zdolali až v nájazdoch. „Kamzíci“ by sa však už v dnešnom zápase mohli spoľahnúť na novú posilu v defenzívnych radoch so skúsenosťami z Kontinentálnej hokejovej ligy, Kanaďana Mikaëla Tama. Liptáci budú taktiež nastupovať v miernej obmene, nie však hráčskej ale trénerskej. Dvojicu kormidelníkov Milana Jančušku a Pavla Paukovčeka nahradí v pozícií hlavného trénera Peter Mikula, ktorého asistentom bude Ján Šimko. Hoci nás z papierového pohľadu čaká v Poprade súboj siedmeho s dvanástym, istotne to bude veľmi napínavý zápas aj vzhľadom na fakt, že Liptáci sú veľmi nevyspytateľným tímom, ktorý dokázal už v priebehu sezóny prekvapiť nie jeden celok z vrchných priečok priebežného poradia.

 

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY